środa, 29 stycznia 2014

Tatar wołowy


Pamiętam, że kiedyś tatar podawany był zawsze przy okazji większych imprez rodzinnych...
Potem odszedł w zapomnienie. Ja osobiście zawsze obawiałam się zjeść surowe mięso.
Nie powiem, że zmuszona, ale raczej zachęcona postanowiłam zaryzykować :)
Nie taki diabeł straszny...
Przekonałam się do niego, a nawet zasmakował mi :)
I teraz sama próbuję swoich sił w sporządzaniu tego dania. 

wtorek, 28 stycznia 2014

Gorąca czekolada


Taki napój to jeden z wielu sposobów na rozgrzanie, w taki zimowy wieczór jak dzisiaj :)
Kto z Nas nie lubi czekolady? Ja mogę się nią zajadać cały czas :) 
Moja ulubiona to kawowo- biała :)

niedziela, 26 stycznia 2014

Placki po węgiersku


Uwielbiane przeze mnie, a także przez całą moją rodzinę.
Spotykane chyba w każdej restauracji w Polsce- od morza, aż po góry!
Placki po węgiersku- nazywane tak ze względu na pikantny gulasz z dodatkiem papryki.
Na Podhalu znane pod inną nazwą- placki po zbójnicku.
Gulasz przygotowywany jest z mięsa wołowego lub wieprzowego.
Nie trzeba się o nich rozpisywać- bo zna je chyba każdy :)

poniedziałek, 20 stycznia 2014

sobota, 18 stycznia 2014

Ozorki wieprzowe w sosie chrzanowym


Kolejne z dań, które kiedyś wzbudzało we mnie wstręt...
A dziś zajadała się nim moja siostra- gdyby nie mały podstęp pewnie nawet by go nie tknęła :)
A tak zjadła, pochwaliła i zapytała co to takiego... :)

czwartek, 16 stycznia 2014

Domowy majonez


Nie spodziewałam się, że zrobienie domowego majonezu to kwestia kilku minut...
Pomijając fakt, że pierwsza próba mi nie wyszła- sama nie wiem dlaczego tak się stało ;) 
Za to, za drugim razem majonez był gotowy w 2 minuty :)
A ile radości było z tego powodu :)
Majonez wyszedł gęsty i hmmm bardzo smaczny...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...