Strony

niedziela, 7 lipca 2013

Kotlety jajeczne ze szczypiorkiem



Kotlety jajeczne ze szczypiorkiem to doskonały pomysł na letni obiad. 
Można je podawać na ciepło oraz na zimno.




Składniki:

10 jajek ugotowanych na twardo
pęczek szczypiorku lub zielonej cebulki
2 surowe jajka
2-3 łyżki bułki tartej 
sól, pieprz 

Dodatkowo: 

1 szklanka bułki tartej
olej do smażenia 


Przygotowanie:

Ugotowane i ostudzone jajka ścieramy na tarce o dużych oczkach. Drobno kroimy szczypiorek i mieszamy go z jajkami. Dodajemy 2-3 łyżki bułki tartej oraz surowe jajka. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą.
Formujemy kotlety, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na oleju tak aby nabrały złotego koloru.



Kotlety możemy podać z panierowanym kalafiorem, młodymi ziemniakami i mizerią.








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny mojego bloga.
Będzie mi bardzo miło jeśli napiszesz swoją opinię dotyczącą tego dania.
Nie zapomnij się podpisać... Tak żebym wiedziała jak się do Ciebie zwrócić :)
Pozdrawiam Agata