Kotlety jajeczne ze szczypiorkiem to doskonały pomysł na letni obiad.
Składniki:
10 jajek ugotowanych na twardo
pęczek szczypiorku lub zielonej cebulki
2 surowe jajka
2-3 łyżki bułki tartej
sól, pieprz
Dodatkowo:
1 szklanka bułki tartej
olej do smażenia
Przygotowanie:
Ugotowane i ostudzone jajka ścieramy na tarce o dużych oczkach. Drobno kroimy szczypiorek i mieszamy go z jajkami. Dodajemy 2-3 łyżki bułki tartej oraz surowe jajka. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą.
Formujemy kotlety, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na oleju tak aby nabrały złotego koloru.
Kotlety możemy podać z panierowanym kalafiorem, młodymi ziemniakami i mizerią.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny mojego bloga.
Będzie mi bardzo miło jeśli napiszesz swoją opinię dotyczącą tego dania.
Nie zapomnij się podpisać... Tak żebym wiedziała jak się do Ciebie zwrócić :)
Pozdrawiam Agata