Strony
Strona główna
O mnie i o blogu
Prawa autorskie
Kontakt / współpraca
Przelicznik miar
Porady kulinarne
piątek, 25 kwietnia 2014
Łosoś ze szpinakiem
Po raz kolejny na stole pojawił się łosoś...
Uwielbiany przez wszystkich domowników.
Dziś w lekko zmienionej wersji- z dodatkiem szpinaku :)
Smacznie i zdrowo!
Czytaj więcej »
sobota, 19 kwietnia 2014
Radosnych i Rodzinnych Świąt
Wielkanocnych!!!
Czytaj więcej »
wtorek, 15 kwietnia 2014
Golonka pieczona
Zdecydowanie jestem wielkim żarłokiem... ale nie tak wielkim, żeby pochłonąć całą golonkę :)
Całe szczęście żarłoków w domu dziś nie brakowało.
Czytaj więcej »
środa, 9 kwietnia 2014
Domowy likier a'la Baileys
Zrobienie takiego likieru trwa zaledwie pół godziny.
Efektem będziecie na pewno mile zaskoczeni :)
Czytaj więcej »
sobota, 5 kwietnia 2014
Żurek w chlebie
Długo zastanawiałam się nad tym czy zrobić dwa oddzielne wpisy, czy połączyć je w całość...
Uznałam jednak, że przepis na żurek pojawił się już w moich postach,
dlatego dziś skupiłam się na propozycji jego podania, oraz na moim debiucie w pieczeniu chleba ;)
Czytaj więcej »
środa, 2 kwietnia 2014
Kokosanki
W mojej kuchni nic nie może się zmarnować ;)
Do ajerkoniaku potrzebowałam 10 żółtek... żal by było zmarnować białka...
Dlatego raz dwa zabrałam się za przygotowanie kokosanek...
Te odpustowe mogą się schować przy takich zrobionych w domu :)
Czytaj więcej »
wtorek, 1 kwietnia 2014
Domowy ajerkoniak
Nie ma to jak likier domowej roboty...
Uwielbiam ajerkoniak :)
Poza jego standardowym przeznaczeniem,
likier jajeczny można zastosować jako polewę do lodów,
a także wykorzystać do kremów do ciast i tortów...
Czytaj więcej »
Nowsze posty
Starsze posty
Strona główna
Wyświetl wersję na komórki
Subskrybuj:
Posty (Atom)