Śledzie opiekane zazwyczaj robione są u mnie w domu przy okazji świąt lub uroczystości rodzinnych...
środa, 30 października 2013
czwartek, 24 października 2013
Grochówka
Grochówka to jedna z najczęściej gotowanych zup w okresie jesienno- zimowym.
Ja uwielbiam taką gęstą :)
sobota, 19 października 2013
Domowa Vegeta
Kolejne małe wyzwanie :)
Przygotowanie takiej domowej Vegety zajmie trochę czasu, ale efekt końcowy będzie rewelacyjny.
środa, 16 października 2013
Filet z kurczaka w sosie z serków topionych
Kolejny raz na blogu- połączenie pora z serkami topionymi :)
Trochę inny pomysł na podanie filetów z kurczaka.
Danie jest bardzo smaczne i sycące...
Łatwe i szybkie w przygotowaniu.
sobota, 12 października 2013
Nalewka z pigwy z pomarańczą
Oto kolejna propozycja na nalewkę z pigwy.
Pomarańcza i miód doskonale współgrają z owocami pigwy.
Na pewno i ta wersja się Wam spodoba...
No i zasmakuje :)
czwartek, 10 października 2013
Żurek z ziemniakami
Domowy zakwas na żurek dodałam już jakiś czas temu.
Z żurkiem było już gorzej...
Sama nie wiem ile razy ugotowałam go od momentu powstania bloga...
Ale jest!
I tak bardzo się cieszę, że wyszedł idealny :)
środa, 9 października 2013
Nalewka z pigwy
Nigdy nie zastanawiałam się nad pochodzeniem tych owoców. Na ogródku pigwa rosła od zawsze.
Z dzieciństwa pamiętam jej cierpki smak. Kawałki pigwy posypywałam cukrem i jadłam ( robiąc pewnie przy tym dziwaczne miny ). Inaczej smakowała w kompocie- lekko twarda ale słodka.
Ja uwielbiam przede wszystkim zapach owoców.
Zawsze układam kilka sztuk w pokoju na oknie, a zapach roznosi się po całym pokoju.
wtorek, 8 października 2013
sobota, 5 października 2013
Nalewka z gruszek
Przy okazji zaprawiania gruszek w syropie postanowiłam zrobić też nalewkę...
Dziś rozlałam nalewkę do butelek. Mimo tego, że powinna jeszcze swoje odstać, to nie mogłam się powstrzymać aby jej nie spróbować...
Muszę przyznać, że jest niesamowita :)
środa, 2 października 2013
Racuchy z jabłkami
Racuchy!
Idealne na obiad, podwieczorek, a nawet na śniadanie...
Podawane z dżemem, czekoladą albo posypane cukrem pudrem...
Jak to woli :)
Subskrybuj:
Posty (Atom)