czwartek, 27 lutego 2014

Sałatka z selerem konserwowym


To jedna z takich sałatek, którą możemy przygotować bardzo szybko dla niespodziewanych gości :)
Zajmie Wam to kilkanaście minut.
Mam nadzieję, że wielu z Was zaskoczy swoim smakiem...



Składniki:


1 słoik selera konserwowego
1 puszka kukurydzy
1 puszka fasoli czerwonej
3 jajka ( ugotowane na twardo )
1 por sałatkowy
3-4 średnie ogórki konserwowe
2-3 łyżki majonezu
sól, pieprz
szczypiorek lub zielona cebulka- do ozdoby

Przygotowanie:


Ugotowane na twardo jajka oraz ogórki konserwowe kroimy w drobną kostkę. 
Por sałatkowy kroimy w plastry ( jeśli jest bardzo ostry- możemy go sparzyć gorącą wodą ).
Odsączoną kukurydzę i fasolę wrzucamy do miski, następnie dodajemy poszatkowany i odsączony z zalewy seler konserwowy.
Wszystkie składniki łączymy ze sobą, dodajemy majonez. 
Na koniec doprawiamy solą i pieprzem- całość dokładnie mieszamy.
Sałatkę możemy udekorować szczypiorkiem lub zieloną cebulką.








10 komentarzy:

  1. bardzo ładnie podana, prosta, ale zarazem elegancka :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. bardzo lubię ją robić :) muszę przyznać, że znakomicie smakuje :)

      Usuń
  2. Wygląda bardzo ciekawie.
    Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ciekawie, wygląda, a smakuje wyśmienicie ;) zachęcam do wypróbowania przepisu :)

      Usuń
  3. Pięknie podana :) Patrzę i robię się głodna :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Pierwszy raz widzę taki przepis... Ale wygląda ciekawie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Dziekuje za przepis, salatka wyszla pysznie ! :-)

    OdpowiedzUsuń
  6. chyba troszkę przegotowane te jajka, aż przy żółtkach zrobiła się zielona obwódka, z tego co wiem to nie należy doprowadzać jajek do takiego stanu

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny mojego bloga.
Będzie mi bardzo miło jeśli napiszesz swoją opinię dotyczącą tego dania.
Nie zapomnij się podpisać... Tak żebym wiedziała jak się do Ciebie zwrócić :)
Pozdrawiam Agata

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...