Kochani, jest mi niezmiernie miło zaprosić Was na relację z warsztatów kulinarnych,
w których miałam okazję uczestniczyć w zeszłym tygodniu...
w których miałam okazję uczestniczyć w zeszłym tygodniu...
Jakaż była moja radość, kiedy o owych warsztatach poinformowała mnie Ania
ze "Słodkiego Kompromisu" - było oczywiste, że skorzystam z zaproszenia!
ze "Słodkiego Kompromisu" - było oczywiste, że skorzystam z zaproszenia!
Mimo, że temat szkolenia mało nawiązywał do tematyki mojego bloga, uznałam że warto zrobić sobie małą wycieczkę w celu poszerzenia swojej wiedzy w tematach kulinarnych.
Sobota 6:00 budzik - pobudka!
W drodze na autobus szybkie śniadanie - teraz spokojnie godzina snu ;)
Wbrew moim obawom na miejsce dotarłam bez problemów.
Centrum Kulinarne w Chorzowie bardzo pozytywnie mnie zaskoczyło.
Już na samym początku Centrum zachęca do zwiedzenia,
a zapełnione półki sklepu pozwalają na chwilowe zatracenie się we wnętrzach.
a zapełnione półki sklepu pozwalają na chwilowe zatracenie się we wnętrzach.
Następne kroki kieruję w kierunku kuchni - nie byle jakiej kuchni...
Tomasz Nowak, Piotr Jaworski, oraz Dawid Domin - to właśnie Oni przedstawili nam tajniki nowoczesnych technik podawania potraw i aranżacji talerza.
Muszę przyznać, że w gronie tak zacnych kucharzy i blogerek czułam się nieco onieśmielona,
ale jestem bardzo zadowolona, że mogłam uczestniczyć w tych warsztatach.
A co dopiero mówić o efektach końcowych naszego gotowania!
Wszystko wyglądało bajecznie, a podjadaniu nie było końca :)
Carpaccio z kompresowanego łososia
Polędwiczka wieprzowa owinięta w grillowany por i mus borowikowy z praliną ziemniaczaną i świeżą botwinką
Kalmary na makaronie z sepią z pianką cytrynową i konfitowane mini cebulki
Antrykot wołowy z ziemniaczanym gratin, grillowane warzywa
Grillowany ananas z melonem posypany crunchem czekoladowym z galaretką z czerwonego wina
Oczywiście nie mogło zabraknąć pamiątkowego zdjęcia.
Bardzo się cieszę, że mogłam uczestniczyć w tych warsztatach kulinarnych.
Mam nadzieję, że nie było to jednorazowe spotkanie w tak wspaniałym gronie.
Szczególne chciałabym podziękować organizatorom za możliwość uczestniczenia w warsztatach, kucharzom - za fachową pomoc, oraz wszystkim uczestniczkom za cudowną atmosferę.
Zazdroszczę warsztatów :) Wszystko bardzo pięknie wygląda.
OdpowiedzUsuńWspaniałe warsztaty. Też bym z chęcią w takich wzięła udział :-)
OdpowiedzUsuńwszystko podane bajecznie ładnie
OdpowiedzUsuńzachwycił mnie zwłaszcza ten ogródek-ciekawe co to jest ziemia jadalna:)
Żałuję że nie wiedziałem, w sumie że nawet nie wiedziałem o takich warsztatach i to w Chorzowie czyli raptem 45 km - ale teraz już będę wiedział :)
OdpowiedzUsuń