czwartek, 23 stycznia 2014

Pasta z makreli wędzonej


Doskonała pasta na kanapki... Idealna na śniadanie!
Jedna z moich ulubionych :)



Składniki:


2 wędzone makrele
2 jajka ugotowane na twardo
1 mała cebula
2 średniej wielkości ogórki kiszone
1 łyżeczka musztardy
1,5 łyżki majonezu
sól, pieprz

Przygotowanie:


Makrelę dokładnie obieramy z ości i rozdrabniamy. 
Ogórki i cebulę kroimy w drobną kostkę.
Aby ułatwić sobie zadanie, makrelę i jajka możemy rozdrobnić w maszynce do mielenia mięsa.
Wszystkie składniki łączymy ze sobą.
Dodajemy musztardę i majonez. Doprawiamy pieprzem i solą do smaku.
Całość dokładnie mieszamy.








5 komentarzy:

  1. Dla mnie to najukochańszy smak dzieciństwa :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Najlepszy przepis na pastęz makreli z jakim miałam do czynienia. Wyszła idealna♥

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo mnie to cieszy :) Mam nadzieję, że zasmakujesz też w innych przepisach...
      Pozdrawiam serdecznie :)

      Usuń
  3. oj prawda prawda kojarzy się z dzieciństwem i śniadaniami robionymi przez babcię :) a co do musztardki to polecam ta od develey dijon, chyba jedna z najlepszych i coraz bardziej docenianych tu i tam :)

    OdpowiedzUsuń
  4. No to zabieram do swojego kuferka i wkrótce zrobię.Lubię pasty do chleba.
    Dziękuje i pozdrawia Elżbieta M.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny mojego bloga.
Będzie mi bardzo miło jeśli napiszesz swoją opinię dotyczącą tego dania.
Nie zapomnij się podpisać... Tak żebym wiedziała jak się do Ciebie zwrócić :)
Pozdrawiam Agata

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...