Doskonała pasta na kanapki... Idealna na śniadanie!
Jedna z moich ulubionych :)
Jedna z moich ulubionych :)
Składniki:
2 wędzone makrele
2 jajka ugotowane na twardo
1 mała cebula
2 średniej wielkości ogórki kiszone
1 łyżeczka musztardy
1,5 łyżki majonezu
sól, pieprz
Przygotowanie:
Makrelę dokładnie obieramy z ości i rozdrabniamy.
Ogórki i cebulę kroimy w drobną kostkę.
Aby ułatwić sobie zadanie, makrelę i jajka możemy rozdrobnić w maszynce do mielenia mięsa.
Wszystkie składniki łączymy ze sobą.
Dodajemy musztardę i majonez. Doprawiamy pieprzem i solą do smaku.
Całość dokładnie mieszamy.
Dla mnie to najukochańszy smak dzieciństwa :)
OdpowiedzUsuńNajlepszy przepis na pastęz makreli z jakim miałam do czynienia. Wyszła idealna♥
OdpowiedzUsuńBardzo mnie to cieszy :) Mam nadzieję, że zasmakujesz też w innych przepisach...
UsuńPozdrawiam serdecznie :)
oj prawda prawda kojarzy się z dzieciństwem i śniadaniami robionymi przez babcię :) a co do musztardki to polecam ta od develey dijon, chyba jedna z najlepszych i coraz bardziej docenianych tu i tam :)
OdpowiedzUsuńNo to zabieram do swojego kuferka i wkrótce zrobię.Lubię pasty do chleba.
OdpowiedzUsuńDziękuje i pozdrawia Elżbieta M.