Kolejny raz na blogu- połączenie pora z serkami topionymi :)
Trochę inny pomysł na podanie filetów z kurczaka.
Danie jest bardzo smaczne i sycące...
Łatwe i szybkie w przygotowaniu.
Składniki:
3 filety z kurczaka
1 duży por
1 marchew
2 kostki sera topionego ( 1 kostka 100 g )
300 ml bulionu warzywnego
sól , pieprz
olej
Przygotowanie:
Filety z kurczaka kroimy na plastry grubości około 1 cm. Posypujemy je pieprzem i solą z obu stron, następnie smażymy na rozgrzanym oleju. Kiedy filety będą gotowe, zalewamy je bulionem i dusimy pod przykryciem przez 10 minut.
W międzyczasie kroimy w plastry por i marchew.
Wrzucamy je na patelnię, dodajemy pokrojone w kostkę serki topione i gotujemy na małym ogniu około 15 minut.
Sos musimy mieszać co jakiś czas, tak aby nie zostały w nim grudki z serków.
Filety możemy podać z kaszą i ryżem.
Agatko...jeszcze raz moje gratulacje i dalszych sukcesów oraz satysfakcji z tego co robisz. :)
OdpowiedzUsuńJeszcze raz bardzo dziękuję :)
Usuńnigdy nie robiłam z sosu z serków topionych, więc muszę w końcu spróbować bo twój wygląda super
OdpowiedzUsuńMogę dodać, że wszystkie dania, które robię z dodatkiem serków topionych są bardzo sycące... Serki idealnie zagęszczają sosy i zupy.
UsuńZamierzam wypróbować jutro Twój przepis, zapowiada się smakowicie :-) Renata
OdpowiedzUsuńWłaśnie zapisuję Twój przepis w zakładkach i jest do wypróbowania w najbliższym czasie bo wygląda bardzo apetycznie.Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńW takim razie czekam na informację, czy smakowało :)
UsuńWygląda oraz smakuje wyśmienicie! :)
OdpowiedzUsuńmuszę zrobić koniecznie, muso jeszcze w tym tygodniu, mniam !
OdpowiedzUsuńwitaj, właśnie natknęłam się na Twój blog, czytam przepisy z zapartym tchem, nigdy nie udało mi się podać tak efektownie ryżu, jak to robisz?
OdpowiedzUsuńpozdrawiam
Aurelia