Przepisów na faszerowane jajka jest bardzo dużo...
Ja uwielbiam połączenie jajek z wędzoną rybą.
Mam nadzieję, że ten prosty przepis zachwyci Was swoim smakiem.
Ja uwielbiam połączenie jajek z wędzoną rybą.
Mam nadzieję, że ten prosty przepis zachwyci Was swoim smakiem.
Składniki:
6-8 jajek
200 g wędzonego łososia
łyżka majonezu
łyżeczka chrzanu
pieprz
do dekoracji: kiełki
Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo, następnie obieramy je z łupinek.
Z całego jajka wycinamy ćwiartkę, a z środka wydrążamy żółtko.
Kawałek wędzonego łososia oraz żółtka jajek rozdrabniamy za pomocą blendera na gładką masę.
Do farszu dodajemy majonez, chrzan i świeżo zmielony pieprz.
Aby jajka nie ślizgały się na talerzu, należy delikatnie obciąć kawałek jajka tworząc spód.
Jajka faszerujemy powstałą masą.
Całość dekorujemy zieleninką - najlepiej sprawdzają się kiełki.
Jakie niebanalne, śliczne zdjęcia! ;) A pomysł na nadzienie z pewnością wykorzystam ;)
OdpowiedzUsuńPasta znakomicie smakuje też na kanapkach :)
UsuńŚwietne zdjęcia, a jajka faszerowane wędzonym łososiem na pewno spróbuje:)
OdpowiedzUsuńBardzo mi miło :) mam nadzieję, że będą Ci smakować :)
UsuńFantastyczne !!! I zdjęcia i jajka :)
OdpowiedzUsuńAleż one cudnie wyglądają! :))
OdpowiedzUsuńNajbliższy czas poświęcę właśnie na takie jajeczne wariacje :)
UsuńMam nadzieję, że kolejne propozycje także Ci się spodobają...
Pyszne są. Uwielbiam faszerowane jajka :-)
OdpowiedzUsuńJakie fajnezdje is wyszły!
OdpowiedzUsuńcudowne zdjęcia!! nic tylko sięgnąć i wcinać:)
OdpowiedzUsuńEhh gdyby się tak dało ;)
UsuńBardzo fajny pomysł z takim sposobem nacinania jajek, ładnie to wygląda :)
OdpowiedzUsuńCieszy mnie to, że Ci się spodobały :)
Usuńpozdrawiam
Pyszne jajeczka, chętnie bym zjadła
OdpowiedzUsuńświetny pomysł i super zdjęcia:)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńŚlicznie wyglądają, zdjęcia cudne!
OdpowiedzUsuńIdealne na nadchodzące wielkimi krokami święta ;-)
OdpowiedzUsuńTak :) przepis na pewno się przyda :)
Usuńja pikole, ale czadowo wyglądają!!!
OdpowiedzUsuń:D
UsuńLubię takie jajeczka! Pięknie je podałaś!
OdpowiedzUsuńwielkanocne ,jajcarskie pomysły, super! A zdjęcie zazdrośnie "pożeram" , z n a K o M i t e !
OdpowiedzUsuńAgatko tutaj powalają na kolana zdjęcia!!! Po achach i ochach nad nimi dopiero mogłam przejść do przepisu. Fantastyczny :)
OdpowiedzUsuńKrysiu dziękuję za te komplementy :)
UsuńWyglądają elegancko i bardzo smacznie :)
OdpowiedzUsuńNo i są bardzo smaczne :)
Usuńpięknie się prezentują, a nadzienie w pewnością super smakuje!
OdpowiedzUsuńfantastyczne są te jaj, jeszcze takich nie jadłam ;) ale wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńhttp://lamodalena.blogspot.com
Wyglądają pięknie, tak inaczej :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam połączenie jajek i łososia, to chyba moje ulubione połączenie jeśli chodzi o jajka faszerowane :)
Bardzo mi miło :)
UsuńŚwietne i zdjęcia rewelacyjne :)
OdpowiedzUsuń