Smaczna i prosta pasta na kanapki.
Tymianek doskonale podkreśla smak pasty jajecznej - przez co nadaje jej odmienności.
Szczypiorek sprawia, że pasta zyskuje wspaniały aromat.
Całość łączy kremowy jogurt naturalny.
Pasta znakomicie smakuje z świeżym pieczywem...
Kto się skusi na kanapeczkę? :)
Tymianek doskonale podkreśla smak pasty jajecznej - przez co nadaje jej odmienności.
Szczypiorek sprawia, że pasta zyskuje wspaniały aromat.
Całość łączy kremowy jogurt naturalny.
Pasta znakomicie smakuje z świeżym pieczywem...
Kto się skusi na kanapeczkę? :)
Składniki:
6-7 jajek
150 ml jogurtu naturalnego
1,5 łyżeczki pikantnej musztardy
pęczek szczypiorku
garść świeżego tymianku
sól, pieprz
Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo, następnie obieramy je z łupinek.
Obrane jajka ścieramy na dużych oczkach tarki.
Szczypiorek drobno siekamy, gałązki tymianku obieramy z listków.
Jajka łączymy z ziołami - całość mieszamy z jogurtem i musztardą.
Pastę doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Prosto ale pysznie, tak lubię
OdpowiedzUsuńDokładnie tak :)
UsuńBardzo fajna propozycja ;) Nie pomyślałam o połączeniu jajka i tymianku...Super!
OdpowiedzUsuńPasta wyszła znakomita :) a tymianek nadał wspaniałego smaku :)
UsuńMniam!
OdpowiedzUsuńnooo, idealnie!! do tego pajda chleba i kakaŁo <3
OdpowiedzUsuńA chlebek był domowy :) wprawiam się ostatnio w wypiekach ;)
UsuńDzisiaj jadłam podobną na śniadanie. Uwielbiam takie pasty :-)
OdpowiedzUsuńSą proste i pyszne :)
UsuńBardzo lubię tymianek. Najczęściej dodawałam go do mięsa a nawet do szarlotki. Spróbuję teraz połączyć z jajkami, bo podoba mi się Twoja pasta do chleba. I tak pięknie wiosennie u Ciebie :)
OdpowiedzUsuńBo ja już "Wiosnę" zmuszam do nadejścia ;)
Usuńa połączenie tymianku z jajkami pozytywnie mnie zaskoczyło :)
Pasta pyszna, ale zdjęcia jakie piękne i kuszące :D
OdpowiedzUsuńWłaśnie o to mi chodziło - żeby kusiły wyglądem :)
Usuńpycha, na wiosnę zawsze gości u mnie na stole!
OdpowiedzUsuńW wiosennym klimacie jakoś tak lepiej smakuje :)
UsuńUwielbiam pasty jajeczne! Twoja propozycja jest świetna :)
OdpowiedzUsuńNiezaprzeczalnie lubię takie pasty i w ogóle jaja pod każdą postacią- ostrożnie dodam - drobiowe jaja :)
OdpowiedzUsuńDodam jeszcze ,że osłonki koronkowe kupiłam w ikea w ilości przesadnej, tak bardzo mi się spodobały, a widzę,że wdzięcznie też wyglądają na zdjęciach. POzdrawiam Cię serdecznie, Agatko
OdpowiedzUsuńTo prawda :) osłonki świetnie się sprawdzają do ich uwieczniania na zdjęciach :)
UsuńLekko i wiosennie, ziołowo - Pysznie :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam pastę jajeczną! Gdy tylko robi się cieplej z oknem, mogłabym jeść ją na okrągło :)
OdpowiedzUsuńJa też tak mam :) pewnie niedługo przyjdzie pora na kotleciki jajeczne - idealny pomysł na letni obiad :)
UsuńRównież lubię pasty, ale z tymiankiem jeszcze nigdy nie robiłam :)
OdpowiedzUsuń