czwartek, 25 lipca 2013

Zupa porowa z mięsem mielonym i serkami topionymi


Nie wyobrażam sobie tego, żeby zupa z porów nie znalazła się w propozycjach moich dań.
 Bardzo sycąca i aromatyczna...
I pomyśleć, że jeszcze kilka lat temu nie lubiłam potraw z porem...
Zdecydowanie ta zupa to zmieniła!


Składniki:

600-700 g mięsa mielonego
3 litry wody 
2-3 duże pory ( biała część )
3 kostki sera topionego (1 kostka 100 g)
1 duża marchew
1 pietruszka ( korzeń ) 
ziele angielskie, liść laurowy
sól, pieprz - do smaku

Przygotowanie:

Na patelni smażymy mięso mielone. W tym czasie zagotowujemy w garnku wodę, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie.
 Por, marchew i pietruszkę kroimy na plastry. 
Do gotującej się wody wrzucamy przesmażone mięso oraz pokrojone warzywa. 
Kiedy warzywa zmiękną, do zupy dodajemy pokrojony w kostkę ser topiony. 
Zupę gotujemy na małym ogniu mieszając co jakiś czas tak aby ser się rozpuścił. 
Całość doprawiamy solą i pieprzem. 







2 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny mojego bloga.
Będzie mi bardzo miło jeśli napiszesz swoją opinię dotyczącą tego dania.
Nie zapomnij się podpisać... Tak żebym wiedziała jak się do Ciebie zwrócić :)
Pozdrawiam Agata

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...