Nie wyobrażam sobie tego, żeby zupa z porów nie znalazła się w propozycjach moich dań.
Bardzo sycąca i aromatyczna...
I pomyśleć, że jeszcze kilka lat temu nie lubiłam potraw z porem...
Zdecydowanie ta zupa to zmieniła!
Bardzo sycąca i aromatyczna...
I pomyśleć, że jeszcze kilka lat temu nie lubiłam potraw z porem...
Zdecydowanie ta zupa to zmieniła!
Składniki:
600-700 g mięsa mielonego
3 litry wody
2-3 duże pory ( biała część )
3 kostki sera topionego (1 kostka 100 g)
1 duża marchew
1 pietruszka ( korzeń )
ziele angielskie, liść laurowy
sól, pieprz - do smaku
Przygotowanie:
Na patelni smażymy mięso mielone. W tym czasie zagotowujemy w garnku wodę, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie.
Por, marchew i pietruszkę kroimy na plastry.
Do gotującej się wody wrzucamy przesmażone mięso oraz pokrojone warzywa.
Kiedy warzywa zmiękną, do zupy dodajemy pokrojony w kostkę ser topiony.
Zupę gotujemy na małym ogniu mieszając co jakiś czas tak aby ser się rozpuścił.
Całość doprawiamy solą i pieprzem.
ja dodaję dużo czosnku ,jest super.
OdpowiedzUsuńarwiol
super zupka
OdpowiedzUsuń