środa, 31 lipca 2013

Musli z jogurtem i konfiturą z czarnej porzeczki


Idealne na śniadanie... Doskonałe jako deser...
Bardzo szybkie w wykonaniu... 
I co najważniejsze - przepyszne!!!



Składniki:


3-4 łyżki musli
1 mały jogurt naturalny
4 łyżki konfitury z czarnej porzeczki
(zamiast konfitury możemy użyć świeżych owoców- należy je tylko umyć, 
oczyścić z szypułek i rozgnieść na miazgę tak aby puściły sok)

Przygotowanie:


Do pucharków lub wąskich szklanek nakładamy kolejno: jogurt naturalny, konfiturę i musi. 
Konfiturę możemy podgrzać, będzie wtedy kontrastować z zimnym jogurtem.
Całość dekorujemy listkiem mięty.
Jeśli pominiemy podgrzewanie konfitury- deser możemy przechowywać w lodówce. 





 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny mojego bloga.
Będzie mi bardzo miło jeśli napiszesz swoją opinię dotyczącą tego dania.
Nie zapomnij się podpisać... Tak żebym wiedziała jak się do Ciebie zwrócić :)
Pozdrawiam Agata

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...