Musli bardzo proste w przygotowaniu. Doskonałe zarówno na śniadanie, jak i podwieczorek...
Mnie najbardziej smakuje podane z jogurtem naturalnym i dodatkiem świeżych owoców.
Mnie najbardziej smakuje podane z jogurtem naturalnym i dodatkiem świeżych owoców.
Składniki:
1 opakowanie płatków owsianych górskich
200 g nasion siemienia lnianego
Opakowanie otrąb pszennych
150 g moreli suszonych
150 g orzechów włoskich (możemy dodać po 75 g orzechów włoskich i laskowych)
150 g migdałów (mogą być płatki lub posiekane)
100 g pestek dyni
60 g pestek słonecznika
100 g suszonej żurawiny
100 g rodzynek
8-10 łyżek miodu
Przygotowanie:
Morele i żurawinę kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy.
Wysypujemy na blaszkę z piekarnika i polewamy miodem.
Piekarnik nagrzewamy do 130C, pieczemy 15-20 minut mieszając co jakiś czas.
Wystudzone musli przekładamy do szczelnego pojemnika.
Piekarnik nagrzewamy do 130C, pieczemy 15-20 minut mieszając co jakiś czas.
Wystudzone musli przekładamy do szczelnego pojemnika.
Musli bardzo dobre!
OdpowiedzUsuńuwielbiam musli:)
OdpowiedzUsuń