czwartek, 25 lipca 2013

Zupa porowa z mięsem mielonym i serkami topionymi


Nie wyobrażam sobie tego, żeby zupa z porów nie znalazła się w propozycjach moich dań.
 Bardzo sycąca i aromatyczna...
I pomyśleć, że jeszcze kilka lat temu nie lubiłam potraw z porem...
Zdecydowanie ta zupa to zmieniła!


Składniki:

600-700 g mięsa mielonego
3 litry wody 
2-3 duże pory ( biała część )
3 kostki sera topionego (1 kostka 100 g)
1 duża marchew
1 pietruszka ( korzeń ) 
ziele angielskie, liść laurowy
sól, pieprz - do smaku

Przygotowanie:

Na patelni smażymy mięso mielone. W tym czasie zagotowujemy w garnku wodę, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie.
 Por, marchew i pietruszkę kroimy na plastry. 
Do gotującej się wody wrzucamy przesmażone mięso oraz pokrojone warzywa. 
Kiedy warzywa zmiękną, do zupy dodajemy pokrojony w kostkę ser topiony. 
Zupę gotujemy na małym ogniu mieszając co jakiś czas tak aby ser się rozpuścił. 
Całość doprawiamy solą i pieprzem. 







2 komentarze:

  1. ja dodaję dużo czosnku ,jest super.


    arwiol

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny mojego bloga.
Będzie mi bardzo miło jeśli napiszesz swoją opinię dotyczącą tego dania.
Nie zapomnij się podpisać... Tak żebym wiedziała jak się do Ciebie zwrócić :)
Pozdrawiam Agata

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...