środa, 28 sierpnia 2013

Gruszki w syropie z cynamonem


Kolejna porcja przetworów na zimę :)
Półki w piwnicy powoli się zapełniają :)



Składniki:


gruszki
kora cynamonu
goździki
na 1 litr wody 40 dag cukru


Przygotowanie:


Gruszki dokładnie myjemy, obieramy ze skórki i przekrawamy na pół. Następnie z gruszek usuwamy gniazda nasienne. Do każdego ze słoików wkładamy kawałek kory cynamonu oraz kilka goździków. Połówki gruszek ciasno układamy w słojach. W tym czasie do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy ją. Kiedy woda się zagotuje wsypujemy cukier i dokładnie mieszamy, tak aby cukier się rozpuścił. Słoiki z gruszkami zalewamy gorącym syropem. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy przez 25 minut. 











1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny mojego bloga.
Będzie mi bardzo miło jeśli napiszesz swoją opinię dotyczącą tego dania.
Nie zapomnij się podpisać... Tak żebym wiedziała jak się do Ciebie zwrócić :)
Pozdrawiam Agata

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...