Ciasto na naleśniki było bardzo puszyste i delikatne...
Muszę przyznać, że ta wersja ciasta bardzo mi zasmakowała.
Składniki:
1,5 litra maślanki
3 jajka
3 szklanki mąki
5 łyżek oleju
dżem truskawkowy
kilka kostek czekolady mlecznej
Przygotowanie:
Do miski wlewamy maślankę, dodajemy jajka i mąkę - wszystko miksujemy mikserem aż uzyskamy gładką masę.
Następnie dodajemy olej i mieszamy jeszcze kilka sekund.
Całość odstawiamy na około 15 minut. Patelnię rozgrzewamy, wlewamy na nią odrobinę masy i smażymy naleśniki z obu stron.
Gotowe naleśniki smarujemy dżemem truskawkowym, zwijamy w ruloniki i posypujemy wiórkami czekolady.
Uwielbiam naleśniki! Praktycznie pod każdą postacią. :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
M.
Na maślance są na pewno pyszne.
OdpowiedzUsuń