wtorek, 20 sierpnia 2013

Naleśniki na maślance z dżemem truskawkowym


Ciasto na naleśniki było bardzo puszyste i delikatne... 
Muszę przyznać, że ta wersja ciasta bardzo mi zasmakowała.



Składniki:


1,5 litra maślanki
3 jajka
3 szklanki mąki
5 łyżek oleju
dżem truskawkowy
kilka kostek czekolady mlecznej

Przygotowanie:


Do miski wlewamy maślankę, dodajemy jajka i mąkę - wszystko miksujemy mikserem aż uzyskamy gładką masę. 
Następnie dodajemy olej i mieszamy jeszcze kilka sekund. 
Całość odstawiamy na około 15 minut. Patelnię rozgrzewamy, wlewamy na nią odrobinę masy i smażymy naleśniki z obu stron. 
Gotowe naleśniki smarujemy dżemem truskawkowym, zwijamy w ruloniki i posypujemy wiórkami czekolady.











2 komentarze:

  1. Uwielbiam naleśniki! Praktycznie pod każdą postacią. :)
    Pozdrawiam,
    M.

    OdpowiedzUsuń
  2. Na maślance są na pewno pyszne.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny mojego bloga.
Będzie mi bardzo miło jeśli napiszesz swoją opinię dotyczącą tego dania.
Nie zapomnij się podpisać... Tak żebym wiedziała jak się do Ciebie zwrócić :)
Pozdrawiam Agata

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...