Łazanki wyszły mi idealne!
W domu unosił się zapach smażonego boczku i gotowanej kapusty.
Było domowo i ze smakiem ;)
Składniki:
800 g boczku wędzonego
400 g kiełbasy
800 g pieczarek
1 kg kapusty kiszonej
1 cebula
250 g makaronu na łazanki
sól, pieprz
Przygotowanie:
Boczek i kiełbasę kroimy w drobną kostkę, następnie przesmażamy.
Kapustę kiszoną wrzucamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości.
Pokrojone w plastry pieczarki oraz drobno posiekaną cebulę wrzucamy do garnka z przesmażonym boczkiem i kiełbasą.
Wszystko dusimy na małym ogniu do momentu kiedy pieczarki będą miękkie.
Wszystko dusimy na małym ogniu do momentu kiedy pieczarki będą miękkie.
W międzyczasie gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu.
Ugotowaną kapustę łączymy z pozostałymi składnikami, następnie doprawiamy solą i pieprzem.
Na koniec dodajemy ugotowany makaron.
Całość dokładnie mieszamy.
Pycha!!! A ja robiłam niedawno zapiekankę łazankową. Przepis jeszcze czeka na wrzucenie :) pozdrawiam serdecznie Agatko!
OdpowiedzUsuńNo to czekam z niecierpliwością na Twój przepis :) Ja dziś dojadłam resztki łazanek :) udało mi się je ukryć w lodówce przed resztą domowników ;)
Usuń