środa, 27 listopada 2013

Łazanki


Łazanki wyszły mi idealne! 
W domu unosił się zapach smażonego boczku i gotowanej kapusty.
Było domowo i ze smakiem ;)


Składniki:



800 g boczku wędzonego
400 g kiełbasy
800 g pieczarek
1 kg kapusty kiszonej
1 cebula
250 g makaronu na łazanki
sól, pieprz


Przygotowanie:



Boczek i kiełbasę kroimy w drobną kostkę, następnie przesmażamy.
Kapustę kiszoną wrzucamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości.
Pokrojone w plastry pieczarki oraz drobno posiekaną cebulę wrzucamy do garnka z przesmażonym boczkiem i kiełbasą.
Wszystko dusimy na małym ogniu do momentu kiedy pieczarki będą miękkie.
W międzyczasie gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu.
Ugotowaną kapustę łączymy z pozostałymi składnikami, następnie doprawiamy solą i pieprzem.
Na koniec dodajemy ugotowany makaron. 
Całość dokładnie mieszamy.








2 komentarze:

  1. Pycha!!! A ja robiłam niedawno zapiekankę łazankową. Przepis jeszcze czeka na wrzucenie :) pozdrawiam serdecznie Agatko!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No to czekam z niecierpliwością na Twój przepis :) Ja dziś dojadłam resztki łazanek :) udało mi się je ukryć w lodówce przed resztą domowników ;)

      Usuń

Dziękuję za odwiedziny mojego bloga.
Będzie mi bardzo miło jeśli napiszesz swoją opinię dotyczącą tego dania.
Nie zapomnij się podpisać... Tak żebym wiedziała jak się do Ciebie zwrócić :)
Pozdrawiam Agata

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...